Események / Március 15. előadás (2015-03-16)


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján, folyó év március 15.-én,  a meghirdetett Jókai-év március hónapi mozzanata jegyében, iskolánk V. és VII. osztályos tanulói a helyi római katolikus templomban, az ünnepi szentmise után, előadták Jókai Mór "A kőszívű ember fiai" c. regényének dramatizált változatát.


A rövid színdarab kapcsán, a Baradlay család történetét végigkövetve, átélhettük együtt a forradalom és szabadságharc kezdetét, sikereit, kudarcait, végül bukását, majd az azt követő megtorlást is.A sikeres előadásért minden szereplő iskolásunknak kijár a megérdemelt dicséret.

Ügyesek voltatok, Gyerekek! Csak így tovább!

Ugyancsak ide tartozik a csíkszentimrei Arany János Általános Iskola és a Szent Imre Népfőiskola Egyesülete által szervezett történelmi vetélkedő az 1848-49 es eseményekből. Iskolánk csapatát a VII. osztályos Bálint Zsolt, Miklóssy Enikő és Urkon Krisztina képviselték. A vetélkedő tematikája a 48-as forradalom volt, súlypontjai pedig a pesti és a székelyföldi események . A vetélkedő minden csapata méltó helytállással, tudással bizonyította  a múlt iránt
tiszteletét.

Fotógaléria

Vissza

EseményekÖsszes esemény
Látogatók száma: 72209