Események / Cselekvő iskola Márton Áron püspökkel (2021-05-19)


2021 január 26 . és  február 27. között iskolánk három VI. osztályos tanulója, Butyka Eszter-Hanna, Kocsis Krisztina, Lázár Kincső, részt vett egy a virtuális térben zajló játékos versenyen.
2021 január 26 . és  február 27. között iskolánk három VI. osztályos tanulója, Butyka Eszter-Hanna, Kocsis Krisztina, Lázár Kincső, részt vett egy a virtuális térben zajló játékos versenyen, amelyet a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum hirdetett meg  ,, Cselekvő iskola Márton Áron püspökkel”   címszó alatt , a  püspök úr születésének 125. évfordulója alkalmával.
A  sok ötletelés, játékos munka ( receptkutatás, címer és  könyvjelző rajzolás, kisfilm- és makettkészítés, közös főzés,stb.) eredményeként a tusnádfürdői lányok ,,Csíki hatÁron” nevű csapata a 70 benevezett csapat közül megnyerte az első 12-nek járó nyári táborozást.

Csapatunk címere

Címerünkbe azokat a dolgokat próbáltuk belerajzolni, amelyeket fontosnak tartunk, vagy minket jelképeznek:
-    székely lányok vagyunk, ezért van benne a Nap és a Hold;
-    hegyek között élünk, tehát a hegyek a hazánkat jelképezik;
-    a kereszt, a fenyőfák, a védett virágaink ( havasi gyopár, teleki hölgymál ),a borvizek az értékeinket jelképezik;
-    a lánc, amelynek  három láncszeme  mi vagyunk( Krisztina, Eszter, Kincső ) azt szimbolizálja, hogy védjük az értékeinket;
-    a medve azért került bele a címerbe, mert mostanában a mi városunkat a medvével kötik össze, s ha nem is örülünk  annak, hogy ,bármikor találkozhatunk vele, azt el kell ismerjük, hogy azért tanulhatunk tőle: elszántságot, kitartást ;





Vissza

Események



Összes esemény




Látogatók száma: 104389